Landsbyer

I Ishøj findes der 3 landsbyer

ISHØJ LANDSBY er grundlagt i vikingetiden omkring vandløbet Baldersbæk og består i dag af både gammelt og nyt. De senere års udvikling har præget Ishøj Landsby, der i dag fremstår som en blanding af gammelt og nyt. En del ældre huse er stadig tilbage i byen, der har kirke fra 1100-tallet, en smuk bygade, skole, missionshus, forsamlingshus og gadekær. 

TORSLUNDE LANDSBY, eller Torslundemagle, som den hed tidligere, er en ganske smuk oplevelse. Gå gennem den idylliske bygade og fortsæt turen over Smedeengen, forbi godset Benzonsdal med historisk vingesus i de gamle egetræer. Byen har en middelalderkirke, og ved udgravninger omkring den, er der fundet en række store sten, der kan stamme fra et hedensk offersted for guden Tor. 

TRANEGILDE byder på den fredelige og landlige idyl med ældre gårde og velbevarede gamle huse. På Bredekærgård kan man møde gamle danske husdyrracer, og et rigt kulturliv både sommer og vinter. Ishøj Teater, Ishøj Dyrepark og Vildtbanestenen er også placeret i landsbyen, hvis historie kan føres tilbage til stenalderen. Her er gjort flere fund fra gamle bosteder og begravelsespladser, i og omkring landsbyen.