Kroppedal Museum

Kroppedal Museum ligger midt i Vestskoven i Taastrup. Museet fortæller om både oldtiden og nyere tids historie på den københavnske vestegn og er også museum for dansk astronomihistorie.

Kroppedal Museums forskellige og mange udstillinger og udstillingssteder giver museet mulighed for at vise de spændende samlinger frem, samtidig med at museets gæster kan få indblik i, og opnå viden om, de interessante og aktuelle historier og fund fra området.

De permanente udstillinger viser de uomgængelige fortællinger. På Kroppedal er der for eksempel to astronomiske udstillinger: ”Verdensrummets mekanik” og “Ole Rømer og dansk astronomi”. 

Blot få minutters gang fra museet kan man i øvrigt besøge resterne af det observatorium, hvorfra Rømer observerede stjernehimlen. 

Museet samarbejder desuden med Ishøj Lokalhistorisk Arkiv om udstillingen Fyrsten i Ishøj, der gratis kan ses i stuehuset på Bredekærgård. 

Det er muligt for grupper at booke en guidet rundvisning på museet og for skoler at komme på besøg og arrangere undervisningsforløb. 

Læs mere på Kroppedal Museums hjemmeside   

Kontakt

Kroppedal Museum

Kroppedals Allé 3

2630 Taastrup

Tlf. 43303000