Bredekærgård

BREDEKÆRGÅRD er en levende og aktiv gård med fokus på natur og sociale aktiviteter. Her kan du opleve dyr (høns, får, geder, krybdyr, kaniner og marsvin), lave naturlege, låne grej til bl.a. bålhygge og spille diverse spil.

Bredekærgård ligger i udkanten af Tranegilde Landsby og byder på hyggelig bondegårdsidyl. Den firlængede gård har en hyggelig gårdsplads, hvor medbragte madpakker kan nydes. 

Bredekærgård er et samlingspunkt for Ishøjs borgere med fokus på formidling. Gården danner ramme for mange forskellige arrangementer såsom foredrag, udstillinger, naturformidling, børnedage og meget mere. Bredekærgård drives i dag af Ishøj Kommune med hjælp fra en række frivillige foreninger. Ishøj Naturcenter, Ishøj Arkiv og Kroppedal Museum hører ligeledes til på gården. 

Læs mere om Bredekærgård på kommunens hjemmeside

Lokalhistorisk arkiv

Ishøj Lokalhistorisk Arkiv er hjemmehørende på Bredekærgård og drives i dag af Kroppedal Museum i samarbejde med Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening

Ishøj Lokalhistorisk Arkiv bidrager med at sikre Ishøjs lokalhistorie og videreformidle den til børn, unge og voksne. Arkivet har åbent hver tirsdag fra kl. 14.00-19.00, hvor der er mulighed for at slægtsforske eller søge anden viden.

I stuehuset på Bredekærgård kan du se udstillingen om Fyrsten fra Ishøj, som er et helt unikt danefæfund. 

Ishøj Dyrepark

Ved Tranegilde ligger Ishøj Dyrepark med skotsk højlandskvæg og en kinesisk-inspireret portal fra tivoli

Ishøj Dyrepark blev før i tiden brugt af Københavns Zoo til udsætning af dyr på rekreation, men i dag er det byens egne dyr, der går i indhegningen. Her findes bl.a. får, walisergeder, mufloner og skotsk højlandskvæg.
 
Parkområdet har engang hørt ind under de kongelige vildtbaner. I udkanten af dyreparken mod vest står derfor en vildtbanesten, et fredet nationalt mindesmærke, som blev sat af Christian VII i 1775 til markering af kongens eneret på jagten i det område.

Ved indgangen til dyreparken står en flot, rød kinesisk-inspireret portal, der blev fremstillet til en verdensudstilling i København i 1888. Efterfølgende blev den placeret ved Tivolis indgang, men kom senere til Jægerkroen ved Ishøj Strand. Den blev overtaget af Ishøj Kommune, da kroen brændte i 1975.  

Læs mere om dyreparken på Ishøj Kommunes hjemmeside 

Foreningsliv på Bredekærgård

Der er et stort foreningsliv på Bredekærgård. Nogle laver aktiviteter for børn, nogle laver aktiviteter for voksne, nogle passer høns og nogle flyver med duer eller helikoptere. Du kan her se, hvilke foreninger, som er hjemmehørende på gården:

Læs mere om Ishøj Linedance
Børn i Ishøj
Bredekærgård Pilefletter Laug
Bredekærgårds Hønselaug
Læs mere om Thorslunde-Ishøjs Lokalhistoriske Forening
Læs mere om 
Ishøj Sportsrideklub
Ishøj Helikopter Klub
Ishøj Brevdueforening

Jazz på Bredekærgård 

Søndage med swingende jazz på Bredekærgård er en fast tradition i Ishøj og Tranegilde Landsby.

Ingen sommer på Bredekærgård uden levende og helt igennem swingende jazz på den brostensbelagte gårdsplads. Gode gamle jazzbands dukker op, når Kultur og Fritidsudvalget i samarbejde med Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening arrangerer sommerens 6 swingende søndage med jazz og hyggeligt samvær i de velkendte omgivelser på gårdspladsen. 

Læs mere om Jazz på Bredekærgård

Kontakt

Bredekærgård

Tranegilde Bygade 4

2635 Ishøj

Tlf. 2337 5546